Advertisement

Names of common fruits in English, Hindi, malay and Tamil languages

Here is a collection of names of fruits in English, Hindi, Malay and Tamil with scientific botanical names.


English Name Hindi Name Tamil Name Malay Name
A
Apple सेब Seb ஆப்பிள் பழம் Epal
Apricot Khoobani அத்திப்பழம் Aprikot
B
Banana केला Kela வாழைப் பழம் Pisang
Blueberry नीलबदरी nīlabadarī அவுரி நெல்லி
C
Coconut नािरयल Nariyal, Kopra தேங்காய்
Custard Apple सिताफ़ल Shitaphal, Saripa சீதாப் பழம்
D
Dates खजूर khajoor பேரீச்சை, பேரீட்சம்பழம் Buah Ara
Durian டுரியான் பழம் Durian
F
Fig अंजीर Anjeer அத்திப்பழம்
G
Gooseberry आँवला Amla நெல்லிக் காய்
Grapes अंगूर Angoor திராட்சைப் பழம் Anggur
Guava अमरूद Amrud கொய்யாப்பழம் Jambu Batu
J
Jackfruit कटहल Katahal பலாப்பழம் Cempadak, Nangka
L
Lemon नींबू Galgal, Nimbu நார்த்தம்பழம்
Lime नींबू Bara Nimbu எலுமிச்சம்பழம்
Longan லொங்கான் Longan
Lychee Lichi லைச்சிப் பழம் Laici
M
Mango आम Aam மாம்பழம் Mangga
Mangosteen மாங்கிஸ் Manggis
Mulberry शहतूत Shahtoot மல்பெரிப் பழம்
O
Orange नारंगी Narangi ஆரஞ்சுப் பழம்
P
Papaya पपीता Papita பப்பாளிப் பழம் Betik
Pear नाशपाती nāśapātī பேரிக்காய் Buah Lye
Pineapple Ananas அன்னாசிப் பழம் Nenas
Pomogranate अनार Anar மாதுளம் பழம் Buah Delima
R
Raisins Kismis கிஸ்மிஸ்
S
Sapota चिक्कू, चीकू, Chikku சப்போட்டாப் பழம்
Starfruit करमल Karmal புளிச்சிக் காய்
Sweetlime, Sweet orange Mosambi சாத்துக்குடி
W
Watermelon तरबूज Tarbooz, kalingad தர்ப்பூசணி Melikai, Tembikai, Semangka

Post a Comment

0 Comments